معرفی ابزار لازم برای تمبور دوزی (تنبور دوزی) قسمت دوم

در مقاله قبل و قسمت اول معرفی ابزار تنبور دوزی به انواع سوزنهای تمبور دوزی و نخ های مورد استفاده پرداختیم. حال ادامه مواد و ابزار لازم برای هنر تمبور دوزی را بررسی خواهیم کرد.

معرفی ابزار تمبور دوزی قسمت اول

تور یا پارچه تمبوردوزی

در هنر تمبوردوزی (تنبور دوزی) بیشتر از تور به عنوان پایه کار استفاده می شود. اما شما می توانید روی پارچه هم تمبور دوزی کنید.

خرید تور تمبور دوزی

حال از چه توری برای تمبوردوزی استفاده کنیم. ایرانی باشد یا خارجی؟ به چه اسمی؟

ابتدا باید مشخص کنید که می خواهید یک اپلیکه کوچک بسازید یا پنلی بزرگ. برای مثال اگر اپلیکه شما طولی حدود 10 الی 50 سانتی متر داشته باشد و بصورت جدا با کوک روی لباس متصل شود محدوده انتخاب برای تور زیاد است. شما می توانید از انواع تورهای خارجی یا داخلی استفاده کنید. تور شما می تواند خشک باشد و لزومی به منعطف و نرم بودن آن نیست. اما توجه داشته باشید که حتما باید تور از کیفیت خوبی برخوردار باشد. یعنی با یک کشش زود پاره نشود. برخی از تورهای مژگان که من در بازار دیدم اصلا کیفیت مناسبی ندارند و با یک کشش زود پاره می شوند. همچنین توجه داشته باشید که این تور کشش خیلی زیادی هم نداشته باشد. مانند برخی از تور کش های موجود در بازار. بصورت کلی شما می توانید از انواع تورهای ارگانزا، ژپون، فرانسه، ایتالیا، سانول و … استفاده کنید.

آموزش در پیج اینستاگرام وایو

تور مناسب برای پنل دوزی

فرق پنل دوزی با اپلیکه دوزی در این است که پنل قطعات بزرگتری را در بر میگیرد و یا می تواند یک لباس سرهمی و کامل باشد. از آنجایی که پنل ها روی بدن کشیده می شوند در نتیجه تور مورد استفاده باید ویژگی های خاصی داشته باشد. شما می توانید از این تورها برای دوخت اپلیکه هم استفاده کنید اما هر توری که برای اپلیکه دوزی بکار بردید را نمی توانید برای پنل دوزی بکار ببرید. بطور کلی تورهای پنل دوزی باید ویژگی های زیر را داشته باشند:

1- خشک نبوده و انعطاف پذیر باشد.

2- کشش برگشت پذیر داشته باشد. یعنی وقتی مثلا از جهت عرضی کشیده شد دوباره  به حالت اول  برگردد.

3- کشش طولی و عرضی آن بیش از حد نباشد. تورهایی که کشش طولی یا عرضی بیش از حدی دارند برای کار چندان مناسب نیستند.

4- سوراخ های آن مشبک باشد.

5- استحکام خوبی داشته باشد و زود پاره نشود.

چنانچه تور شما ویژگی های بالا را داشته باشد جدا از هر اسم و برند و کشوری، می تواند مناسب کار شما باشد. البته یادتان باشد تورهای با کیفیت خوب قیمت بالاتری دارند.

حالا اگر بدنبال اسم خاصی هستید ما معمولا از تورهای فرانسه استفاده میکنیم. اما تورهای فرانسه یا سایر تورهایی که در بازار است اصلا برای فرانسه نیست. فقط اسم تور فرانسه را دارند. تورهای فرانسه اصل نرم و کمی شفاف هستند. سوراخ های ریزی دارند و آهار دار و خشک نیستند. هم اکنون کارخانه های ایرانی نیز تور فرانسه تولید می کنند. نمیگویم همه آنها کیفیت ضعیفی دارند. اما توجه کنید که تور فرانسه اصل نیستند. تورهای اصل قیمت بالایی دارند. تورهای ایتالیا و سانول هم به شرطی که ویژگی های بالا را داشته باشند مناسب کار تمبوردوزی و پنل دوزی هستند. ولی به اسم خاصی اکتفا نکنید. کمی تور را در دستتان بگیرید و آن را تست کنید. یا از فروشنده بخواهید برای شما تست کند. اگر تست نکرد اصلا نخرید.

برای خرید تور باید به پارچه فروشی ها و مغازه هایی که کار تور و دانتل لباسهای مجلسی و عروس انجام می دهند مراجعه کنید.

تور مشکی

پارچه

برای  تمبوردوزی می توانید از انواع پارچه ها استفاده کنید. اما بهتر است از پارچه های ضخیم یا پشمی استفاده نکنید. برای پارچه های ضخیم از همان نخ و سوزن معمولی استفاده کنید. ضمنا برای کار روی پارچه قلاب عملکرد بهتری نسبت به سوزن تمبوردوزی داشته و گیر نمی کند.

کارگاه تمبوردوزی

یکی دیگر از اجزای اصلی تمبور دوزی کارگاه تمبوردوزی است. انواع کارگاه های مخصوص تمبور دوزی در دنیا وجود دارد. که اکثرا مانند شکل زیر است.

کارگاه تمبور دوزی

این کارگاه ها در ابعاد گوناگونی ساخته می شود و قابلیت تغییر اندازه در تمامی جهت ها را داراست. برخی از انواع آن مستقیما پایه دار هستند ولی بیشتر آنها بصورت یک فریم بوده که از دو طرف روی دو پایه سوار می شود. البته نیازی نیست که حتما از این نوع کارگاه ها تهیه کنید.

شما می توانید مطابق با آموزش زیر یک کارگاه دستی و خانگی ساده برای خود بسازید.

اما خیلی از کاربران سوال می پرسند که آیا می توان از کارگاه های گرد گلدوزی استفاده کرد؟

شما برای ساخت یک اپلیکه کوچک می توانید از کارگاه های گرد استفاده کنید. برای این منظور تنها کافی است که با یک گیره کارگاه را به میز متصل کنید. اما چنانچه بخواهید طرح یا پنل بزرگی کار کنید نمی توانید از این کارگاه ها استفاده کنید. زیرا با جابجا کردن، بخش دوخته شده بین دو قسمت کارگاه رفته و متریالها شکسته می شوند. در جنوب کشور برای گلابتون دوزی از کارگاه های گرد مخصوصی به نام “کم ” استفاده می شود. اگر می خواهید از کارگاه های گرد برای کارهای بزرگ استفاده کنید باید مانند کم باشد.

کارگاه های اصلی تمبوردوزی در ایران بندرت یافت می شود. شما می توانید با جستجو در اینترنت آنها را بیابید.

آموزش کارگاه میز تمبور دوزی در خانه

متریالها

منظور از متریالها همان مواد تزیینی مورد استفاده برای جواهردوزی یا تمبوردوزی است. متریال انواع منجوق، ملیله، کریستال، سنگ، مروارید، پولک، قیطان و سایر مواد تزیینی را در بر میگیرد. در انتخاب متریالها به کیفیت دقت کنید. متریالهای متالیک باید ثبات رنگی داشته باشند و زود رنگ آن نرود یا سیاه نشود. البته نگهداری از این متریالها هم شرط است. به هر حال تمام این متریالها مصنوعی است و ممکن است روزی خراب شوند. علاوه بر این به علت قیمت بالای برخی برندها و متریالها، جنس های ارزانی وارد کشور می شوند که در نگاه اول کاملا زیبا و درخشان هستند اما مدتی پس از خرید تغییر رنگ داده و بی مصرف می شوند.

سایر ابزارهای تمبور دوزی

از دیگر مواردی که برای تمبوردوزی نیاز است مدادهای خیاطی، کاربن، خودکارهای حرارتی برای کشیدن الگو و پترنها، انواع پترن و نقشه های آماده، سوزن های معمولی یا منجوق دوزی، کش یا نخ برای بستن تور به کارگاه، سوزن ته گرد و قیچی است.

بطور کلی برای شروع تمبوردوزی نیازی نیست هزینه زیادی بپردازید. اما در ادامه و برای کارهای حرفه ای حتما باید هزینه کنید.

دانلود مجموعه طرح های اپلیکه و پنل دوزی

آموزش های بیشتر تمبور دوزی


پرفروش ترین ها

1 دیدگاه دربارهٔ «معرفی ابزار لازم برای تمبور دوزی (تنبور دوزی) قسمت دوم»

  1. بازتاب: معرفی ابزار لازم برای تمبور دوزی (تنبور دوزی) قسمت اول - وایو

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا